You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Loading...

Hizmetlerimiz

HİZMETLERİMİZ

ARAÇ ASANSÖRÜ

Her geçen gün büyüyen ve kalabalıklaşan şehirlerde nüfusla beraber artan araç sayısı, otopark ihtiyacını artırmıştır. Ancak artan araç sayısına karşın mevcut binalarda yeterli otopark alanı olmayışından dolayı, binaların üst ya da bodrum katlarının otopark olarak kullanılmaya başlanmıştır. Taşıma kapasitesi 3.000 Kg ila 10.000 Kg arasında değişen araç asansörleri, binaların üst ve bodrum katlarını otopark olarak kullanmaya olanak sağlamakta; yol, rampa gibi alan kayıplarını binaya geri kazandırmaktadır. Asansör kabini içine araç ile girildiğinde sürücünün aracından inmeden istediği kata gitmesini sağlayan buton sistemi sayesinde kullanıcıya büyük kullanım kolaylığı sağlanmaktadır.

İNSAN ASANSÖRÜ

Binalarda insan yükünün katlar arasında ulaşımını sağlamak için dikey taşımacılık amacıyla kullanılır. 100 kg (1 Kişi) ve 2500 (33 Kişi) arasında taşıma kapasitesine ve 0,6 m/s ile 2,5 m/s arasında hızlarda üretilirler. İnsan asansörleri üretim, montaj ve montaj sonrası kullanım aşamalarında, uluslararası güvenlik ve konfor standartlarına sahip olarak üretilmelidir, hizmet verdiği süre boyunca aynı kalite standartlarında periyodik bakım ve servis hizmetlerine tabi olmalıdırlar. Teknik olarak, elektrik motoru tahrikli ve hidrolik olarak üretilebilmesinin yanı sıra, müşteri isteği doğrultusunda kabin, kapı, butonyer ve tasarım seçimleri ile birçok farklı seçenek elde etmek mümkündür.

YÜK ASANSÖRÜ

Yük asansörü, fabrika, depo, mağaza gibi katlar arası yük ve eşya taşımada kullanılır. Kuyu tipi, seyir mesafesi gibi kriterlere göre hidrolik ya da elektrik motoru tahrikli olarak üretilebilirler. Kullanım amacı ağır yük ve eşya taşıma olduğundan, kabin, kapı, makine-motor ve hidrolik ünite gibi komponentler, yük taşımaya ve ağır şartlar altında çalışmaya uygun şekilde tasarlanmalı ve projelendirilmelidir. Bina tipi, kullanım amacı, bina trafik hesabı gibi teknik incelemeler sonucunda yapılacak projeye göre, 630 kg, 22.000 kg arasında yük taşıma kapasitesine, 0,25 m/s, 2,0 m/s arasında seyir hızına sahip özelliklerde olabilir.

HİDROLİK ASANSÖR

Hidrolik asansör, asansör makine dairesi bulunmayan, trafik yoğunluğunun düşük olduğu ve belli seyir mesafelerine sahip binalarda kullanılan bir asansör çözümüdür. Makine dairesi yerine, hidrolik ünitesinin monte edileceği uygun bir zemin yeterlidir. İhtiyaca göre insan, yük, araç taşımak için kullanılabildiği gibi; mağaza, depo, fabrika gibi alanlarda yük platformu olarak tasarlanan kaldırma araçlarında hidrolik hareket sistemi kullanılır. Adından da anlaşılacağı gibi hidrolik asansörler, hidrolik yağ basıncı kullanılarak piston vasıtası ile kabin hareketi sağlar. Asansör kabinin aşağı yönü hareketinde kabinin kendi ağırlığından faydalanılırken, kabin yukarı yönü hareketi için hidrolik yağ basıncı kullanılır.

MAKİNA DAİRESİZ ASANSÖR

Makina Dairesiz Asansörler, yüksek ve düşük katlı konut ve ticari binalarda kullanılabilen asansör sistemleridir. Genellikle binada asansör makine dairesinin bulunmadığı ya da uygun olmadığı durumlarda tercih edilir. Normal asansörlere göre daha yüksek enerji tasarrufu sağlar ve daha uzun ömürlüdür. Makine Dairesiz Asansörlerin avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz; Makine dairesine ihtiyaç duyulmaz Geleneksel motorlara göre % 40’a varan enerji tasarrufu sağlar Makine motor aksamında dişli kutusu olmadığından dolayı çok daha uzun ömürlüdür. Sistemin yağsız olması çevre kirliliği riskini sıfıra indirir. Üstün kontrol teknikleri ile benzersiz kontrol hassasiyetine sahiptir.

PANORAMİK ASANSÖR

Günümüzde artan modern binalar ve estetik mimari tasarımlar, beraberinde asansör tasarımlarını da etkilemiştir. Modern mimari tasarımlara mükemmel uyum sağlayan panoramik asansörler, teknik yeterliliğin yanısıra estetik görünümleri ile tercih sebebi olmaktadırlar. Alışveriş merkezleri, plazalar, kamu binaları, restoranlar, oteller ve eğlence merkezleri panoramik asansörlerin en çok tercih edildiği yapılardır. Panoramik asansörlerin en belirgin özelliği, yolcu kabininin tamamen cam olması, bu sayede yolcuların asansörle seyahat ederken bulundukları ortamı görebilmeleridir. Teknik olarak panoramik asansörler 4 kişiden 21 kişi taşıma kapasitesine ve 0,63 m/s hızdan 2,5 m/s hıza kadar tasarlanıp üretilebilirler.

ENGELLİ ASANSÖRÜ

Her alanda özgürlük ve hareket imkanı bizim en değer verdiğimiz ilkedir. Bunun içindir ki, tüm bireylerin aktif ve hareketli bir yaşam imkanına sahip olabilmeleri için tüm teknolojik imkanları sefer ederek en rahat ve en konforlu hareket deneyimi için çalışıyoruz. Tüm merdiven tiplerine uyum sağlayabilen koltuk asansörü ile, evinizde ve benzer mekanlarda sizler için kişiye özel çözümler sunuyoruz. Özellikle engelli ve yaşlılar düşünülerek tasarlanan merdiven asansörü ile, hareket özgürlüğünü sınırlayan tüm engelleri ortadan kaldırmayı hedefliyoruz.

YEMEK ASANSÖRÜ

Monşarj asansörler, çoğunlukla çok katlı restoranlarda, villa tipi konutlarda, yurt ve yemekhanelerde kullanılan tabak, tepsi gibi servis ürünlerinin taşındığı yemek servis asansörleridir. Kabin ebatları, kullanım amacına paralel olarak diğer asansör tiplerinin kabinlerinden çok daha küçüktür. Genelde otomatik giyotin tip kapı kullanılır. İçinde taşınan malzemelerin özelliklerinden dolayı kabinleri hijyenik hassasiyetlere uygun malzemelerden üretilir.

SEDYE ASANSÖRÜ

Sedye asansörleri hastanelerde sedye üzerine yatırılan hastaların taşınması için tasarlanmıştır. Sedye asansörlerinden asıl amaç konfordur. Sedye asansörleri diğer asansörlerin sarsılması kadar bir sarsıntıya sahip olmamalıdır. En ufak bir sarsıntı bile sedye üstünde yatan bir hasta için bir tehdit unsuru olacaktır. Bunun yanında anti bakteriyel bir ortama ihtiyaç vardır. Sedye asansörleri paslanmaz çelik kaplamalarına sahiptir. Hastaların hiçbir şekilde rahatsız olmamaları için tasarlanmıştır. Asansör kabininin içinde ki her ayrıntı çok önemli olmaktadır. Sedyede yatan herhangi bir hastanın rahat bir şekilde taşınması tutunma kolları, aydınlatma sistemleri ve diğer otomatik sistemlerle birlikte estetik bir yapıda olması çok önemlidir. Kabin içi boyutları opsiyonel olarak belirlenmiştir. Bunun yanında taşıma kapasitesi olarak da 1600, 2000 ve 2500 kg gibi taşıma kapasitelerine sahip olabilir. Sedye asansörlerin bakım ve onarım süreci özenli ve dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Küçük bir ayrıntının bile göz ardı edilmesi büyük olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bunun için asansör ekipmanına sahip her öğe düzgün bir şekilde elden geçirilmelidir. Hastayı hiçbir olumsuzluk rahatsız etmemelidir. Bunun için de asansörün üzerine inşa edildiği sistem iyi kontrol edilmelidir. Asansör kabini sedyeye rahat uyumluluk sağlamalıdır. Hastanın refakatçisi ve onun yanında ki bir veya iki kişinin rahatça asansör kabinine girip konforlu bir şekilde asansörde hareket etmelidir. Örneğin; sedyenin bile kabine zor girebildiği bir asansör her ne kadar estetik bir yapıya sahip olsa bile en önemli ayrıntı göz ardı edildiği için tercih dışında kalacaktır.